Allah Taala said:

Thus, GOD does not change the condition of any people unless they themselves make the decision to change. [13:11]

Pesan Nabi Sallallahu 'alaihi wasallam

Hadis riwayat Abu Dawud dan al-Tirmizi dan al-Tirmizi berkata ia hadis sahih.
Daripada Abu Najih al-'lrbadh ibn Sariyah r.a. beliau berkata: Rasulullah Sallallahu 'alaihi wasallam telah menasihati kami suatu nasihat yang menggetarkan hati dan mencucurkan airmata. Kami bertanya: Ya Rasulullah! la seolah-olah nasihat orang yang mahu mengucapkan selamat tinggal, maka berikanlah kami wasiat. Baginda bersabda: Aku mewasiatkan kamu supaya bertakwa kepada Allah 'Azza Wajala, supaya mendengar dan taat, sekalipun kamu diperintah oleh seorang hamba. Sesungguhnya, barangsiapa di kalangan kamu yang masih hidup nanti, nescaya dia akan melihat perselisihan yang banyak. Maka hendaklah kamu mengikuti sunnahku dan sunnah Khulafa' Rasyidin yang mendapat petunjuk. Gigitlah ia dengan kuat (iaitu berpegang teguhlah kamu dengan sunnah-sunnah tersebut) dan berwaspadalah kamu dari melakukan perkara-perkara yang diada-adakan, kerana setiap perkara yang diada-adakan itu adalah bidaah dan setiap bidaah itu adalah sesat.

Ahad, 21 Mac 2010

Demam Pesta Buku 2010 menyerang....!

Di sini aku ingin mengucapkan ribuan kemaafan kerana buku Era Kebangkitan Kerajaan Uthmaniyah masih belum siap dicetak lagi atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan...

Segala kesulitan amat dikesali...

Sekali lagi aku memohon maaf atas kelewatan tersebut...

Namun aku mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak Alaf21 yang telah memberikan ruang terbaik pada buku aku yang berjudul Suci Diri Mencari Ilahi. Terima kasih banyak-banyak... di sini dikepilkan beberapa buah pakej yang disediakan di pesta buku tersebut.


Tidak lupa kepada koleksi Akob yang menjadi tumpuan di sepanjang pesta buku tersebut. Tahniah diucapkan... semoga kejayaan demi kejayaan yang dimiliki oleh Akob menjadi pendorong kepada aku untuk mengikuti jejak langkahnya. Insya Allah!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan