Allah Taala said:

Thus, GOD does not change the condition of any people unless they themselves make the decision to change. [13:11]

Pesan Nabi Sallallahu 'alaihi wasallam

Hadis riwayat Abu Dawud dan al-Tirmizi dan al-Tirmizi berkata ia hadis sahih.
Daripada Abu Najih al-'lrbadh ibn Sariyah r.a. beliau berkata: Rasulullah Sallallahu 'alaihi wasallam telah menasihati kami suatu nasihat yang menggetarkan hati dan mencucurkan airmata. Kami bertanya: Ya Rasulullah! la seolah-olah nasihat orang yang mahu mengucapkan selamat tinggal, maka berikanlah kami wasiat. Baginda bersabda: Aku mewasiatkan kamu supaya bertakwa kepada Allah 'Azza Wajala, supaya mendengar dan taat, sekalipun kamu diperintah oleh seorang hamba. Sesungguhnya, barangsiapa di kalangan kamu yang masih hidup nanti, nescaya dia akan melihat perselisihan yang banyak. Maka hendaklah kamu mengikuti sunnahku dan sunnah Khulafa' Rasyidin yang mendapat petunjuk. Gigitlah ia dengan kuat (iaitu berpegang teguhlah kamu dengan sunnah-sunnah tersebut) dan berwaspadalah kamu dari melakukan perkara-perkara yang diada-adakan, kerana setiap perkara yang diada-adakan itu adalah bidaah dan setiap bidaah itu adalah sesat.

Ahad, 11 Oktober 2009

Blog Kedai buku Fikri di dalam Majalah i Oktober 2009


Alhamdulillah!
Alhamdulillah!
Alhamdulillah, terima kasih kepada Ukht Azlin yang telah memasukkan blog saya ke dalam Majalah i bulan Oktober 2009. Ini merupakan kegembiraan saya yang kedua selepas daripada menerima jawapan saya dapat menunaikan fardu haji pada tahun ini.
Segala program dalam blog ini akan terhenti seketika sepanjang 45 hari saya mengerjakan fardu haji. Doakan kepada saya dan isteri agar dapat menunaikan ibadah haji dengan ikhlas sepenuh hati mengharapkan haji Mabrur. Saya turut mendoakan kalian yang mendoakan kami turut diganjari dengan pahala yang sama dan dimudahkan oleh Allah untuk ke sana.
Semoga Allah Taala menerima amalan haji kami, Amin ya Rabb!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan