Allah Taala said:

Thus, GOD does not change the condition of any people unless they themselves make the decision to change. [13:11]

Pesan Nabi Sallallahu 'alaihi wasallam

Hadis riwayat Abu Dawud dan al-Tirmizi dan al-Tirmizi berkata ia hadis sahih.
Daripada Abu Najih al-'lrbadh ibn Sariyah r.a. beliau berkata: Rasulullah Sallallahu 'alaihi wasallam telah menasihati kami suatu nasihat yang menggetarkan hati dan mencucurkan airmata. Kami bertanya: Ya Rasulullah! la seolah-olah nasihat orang yang mahu mengucapkan selamat tinggal, maka berikanlah kami wasiat. Baginda bersabda: Aku mewasiatkan kamu supaya bertakwa kepada Allah 'Azza Wajala, supaya mendengar dan taat, sekalipun kamu diperintah oleh seorang hamba. Sesungguhnya, barangsiapa di kalangan kamu yang masih hidup nanti, nescaya dia akan melihat perselisihan yang banyak. Maka hendaklah kamu mengikuti sunnahku dan sunnah Khulafa' Rasyidin yang mendapat petunjuk. Gigitlah ia dengan kuat (iaitu berpegang teguhlah kamu dengan sunnah-sunnah tersebut) dan berwaspadalah kamu dari melakukan perkara-perkara yang diada-adakan, kerana setiap perkara yang diada-adakan itu adalah bidaah dan setiap bidaah itu adalah sesat.

Selasa, 10 Februari 2009

Notis: Pertukaran Alamat Blog Orientalisme!Assalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Alhamdulillah...

Syukur ke hadrat Allah Taala serta salawat dan salam buat Nabi akhir zaman, Muhammad sallallahu 'alaihi wa sallam. Begitu juga ahli keluarga dan para sahabat Baginda yang terpilih.

Saya memohon ribuan kemaafan di atas pertukaran alamat blog orientalis ini ke alamat yang baru iaitu http://www.mindaorientalis.blogspot.com/ yang lebih banyak terlihat perkaitannya berbanding alamat ini.

Kewujudan blog ini akan lebih bersifat terbuka dengan kisah yang lebih rencam dalam soal kehidupan berasaskan kefahaman dan pengalaman saya selama ini. Kisah-kisah yang saya cuba pertontonkan kepada anda ini sekadar perkongsian idea kita bersama.

Insya Allah...

Wassalamu 'alaikum warahmatullahi wa barakatuh.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan